perjantaina, kesäkuuta 02, 2006

Väärä vaahtera





Tämä vaahterankuva julkaistaan vääränä päivänä eli perjantaina - viikon vaahterahan putkahtaa esiin yleensä lauantaisin. Huomisaamuna lähdemme kumminkin aikaisin Saimaan rannoille siivoustalkoisiin (joista kerron myähemmin), joten normaali aamuvaahtera ei tänne ilmesty. Ja koska kyseessä on väärä päivämäärä, laitetaan tähän sitten väärä vaahterakin, eli viikon vaahteran vanhat kaverit muutaman metrin päästä. Tuplavaahterat itseasiassa!

Olin nyt torstaista perjantaihin duunimatkalla Hämeenlinnassa. Asuttiin Aulangon kylpylässä ja tutustuttiin oppaan johdolla alueen historiaan. Upean kaunista aluetta. Ja upporikas oli vanhan kartanon omistajakin - eversti Hugo Standertskjöld - aikoinaan, kun rakennutti alueelle tekolammet, näkötornin ja paljon, paljon muuta. Ja hän pysyi kaikesta mammonastaan huolimatta poikamiehenä. Jo 1800 ja 1900 -lukujen vaihteessa käytiin kovaa kovaa spekulointia asian laadusta... rikas eikä vaimoa, hmmm??? Paljon miesvieraita? No, ehkä syynä oli se, että kaverin mitat olivat pituuden osalta liki 2 metriä ja painoa 180 kiloa. Ja hän ei koskaan jaksanut nousta rakennuttamaansa näkötorniin, koska kävellä ois pitänyt ne rappuset.

(Juu, unohdin otttaa kameran mukaan reissuun. Ja kännykkänkin jäi kotiin, helkkari. Loman tarpessa taidan olla, kuten monet, monet muut... Vielä pitää kuitenkin odottaa heinäkuun alkuun.)

Väärän vaahteran seuraksi pistän pari päivän kuvaa.

6 kommenttia:

Sikke kirjoitti...

Ihana toi keskimmäinen viidakko...

Sikke kirjoitti...

Siis toiseksi ylimmäinen kuva. Mulla ei varmaan taas näy kaikki kuvat kun tuolla alempana ei näkynyt kissojakaan kuin yksi, se mangustimalli.

Arja kirjoitti...

Mitä!!!!

Kommentoit, kun vasta muokkaan tekstiä ja teen välitiirailuja.
Telepatiaa , tunkeilija ;-) Teksti muuttuu vielä!

Anonyymi kirjoitti...

Koskas se oikea vaahtera tulee näkyville? ;-)

Tänään Moskovassa oli koko päivän ihmeellinen 25-28 asteen kostea, suorastaan troooppisenoloinen sää. Vieläkin 24 astetta, vaikka ilta (23:00), ja kosteus jatkuu. Toivottavasti ukkostaisi ja puhdistaisi ilmaa. Hmm, taitaa "ilman puhdistaminen" olla toiveajattelua. Moskovan saasteet yhdistettynä tähän säätilaan on kyllä aika sietämätön yhdistelmä. Tälläisina päivinä on ikävä Suomen raikasta ilmaa. Jopa Hesa on luxusta tähän verrattuna... Sipoosta puhumattakaan ;-)

terv. Vippe

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Interesting website with a lot of resources and detailed explanations.
»