torstaina, kesäkuuta 29, 2006

Vaahteran kesäloma


Vaahteran ilmestymispäivä on ollut yleensä lauantai. Nyt kuitenkin sekä puu että kuvaaja pääsivät yhteisymmärrykseen. On paussin aika. Kun on koko kevään pakertanut, sen jälkeen ei jaksa muuta kuin huilia. Vaahterassa ei tapahdu enää mitään järisyttävää, joten puu jää lomalle heinäkuun alusta alkaen.

Syksyllä on aika paiskia töitä jälleen ja värjätä lehtiä riemunkirjaviksi! Vaahtera palaa siis myöhemmin kuvioihin. Alla pikakertaus, kuinka tähän tilanteseen ollaan tultu. Ensimmäinen kuva on otettu 1.4.

Ja vaikka palstan pitäjäkin jää ansiotyöstä lomalle perjantain jälkeen, tämä blogi jatkaa edelleen. Kuvaaja saa nyt vaan keksiä jotain muita kohteita helpon lököilijävaahteran sijaan. Aivot virkeiksi lomallakin ;-)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hei, hauskaa loman alkua!!!

onkohan vaarallista (sään puolesta) tulla Suomeen, jos SINÄKIN lomailet samaan aikaan...

täytyy muistaa kantaa sateenvarjoa mukana aina (niin kuin safarillakin), niin eiköhän se sade poissa pysy. Tansanian visiitin aikana satoi kerran... sinä päivänä Sansibarilla kun päätin jättää sontsan hotelliin!
... ja sitten sitä vettä tulikin niin, että tiet tulvivat (30 cm) ja mausteretki jäi harmittavasti kesken.

Arja kirjoitti...

Apuuva... tässä on sääilmiö kyseessä! AINA on ollut omituisia säitä, kun meidän suvun mimmit/mammat lomailee yhdessä! Tai erikseen. Pelkkä lomakin riittää..

Maalla ei tosiaan ole väliä missä ollaan. Silloin Nurmeksessakin ukkosti ainoastaan meidän mökin kohdalla, muualla oli kaunista!

Heh, pari vuotta sitten kesällä koko Eurooppa oli helleaallon kourissa. Ainoastaan Norjassa Tromssan yläpuolella oli pieni pilvi, tai kylmä sadealue, joka kuitenkin noteerattiin säätiedotuksessa. Arvaas ketkä oli just sen pilven alla....

Kirjoitelin jo tossa keväällä omista lomasääilmiöistäni. Ja kirjoitan taatusti moneen kertaan edelleenkin. Sillä tämä ilmiö on tosi ;-)

Mutta tervetuloa Suomeen, otetaan se riski!!!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa lomaa!

Mä pysyn Moskovassa, joten sadevaara on hieman vähäisempi. Suomen alakerran naapuri tosin jo totesi, että viime talvena oli kovat pakkaset ainoastaan silloin kun mä olin Suomessa... Eli sääimuri toimii aina siihen ei toivottuun suuntaan!

Kolmen koplan kookoontuminen on miltei takuu sateille, jospas kokeiltaisiin sitä Saharaa joku kerta? Saattaisi taika murtua. Tai jospa toivoisi sadetta, niin saattaisi tulla poutaa! :-D

//arvaatte varmaan kuka