keskiviikkona, kesäkuuta 28, 2006

Liljojen aikaan





Kesä etenee ilmiömäistä vauhtia. Äsken hehkuivat juhannusruusut, nyt niistä on enää rippeet jäljellä. Jänisten keväällä järsimä vaaleanpunaisen juhannusruusun tynkäkin jaksoi tehdä peräti yhden kukkasen tänä kesänä, tällä viikolla!

Nyt vuoroon astuvat erilaiset liljat. Tässä mm. keltapäivänlilja ja ruskoliljako tuo to toinen lie. Olen kuullut joskus sille sellaisenkin nimen, kuin keisarin pikarililja! Pitäisi varmaan tutkia pihakirjaa, tämä aavistelu tuli ihan omasta päästä. Ne kaksi voivat olla ihan eri näköisiäkin...

Mutta ensi viikolla taas uudet perennat valtaavat pihan!

5 kommenttia:

Sikke kirjoitti...

Jep, tuo on ruskolilja, joka on kyllä eri kasvi kuin keisarin pikarililja. Jälkimmäinen haisee tai sen sipuli... pitäisi olla myyränkarkottaja, mutta ei kuulemma oikein toimi sanovat.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyipä ruveta Herlokiksi. Keisarinpikarililja on keltainen ja kukat ovat kääntyneet alaspäin. Ruskoliljaa kutsutaan myös keisarinkruunuksi. Rakkaalla kukalla nähtävästi monta nimeä. Ruskolilja tunnetaan Suomessa jo ainakin 1600-luvulta lähtien.

Vippe

ps. Tänään oli viimeinen hellepäivä, viileys koittaa! Jippii!!! Paitsi että kuuma vesi katkaistaan ensi viikolla, hytistellään sitten oikein urakalla, muttei valiteta ;-)

Arja kirjoitti...

Ahsoo, sekoitin sen siihen keisarin kruunuun ;-)

Tarkistin itsekin netistä sen pikarililjan kuvan. Hyvä! Puutarhatietämys kasvoi tässä.

Kiitokset apureille!

Anonyymi kirjoitti...

Sulla on mielessä vain keisarit ja pikarit! Okei, myönnetään: ruskolilja ON aivan liian tylsä nimi niinkin komealle kukkalle ;-)

//Vippe

Arja kirjoitti...

Mä voisin olla hyvä keisarinna...
Keisarina huonompi. Eikös keisarit ole miehiä? Nyt on pakko mennä taas opiskelemaan kuinkka keisarinnaksi pääsee (hah, naimalla keisarin), ja onkohan niitä keisareita vielä ihan oikeasti olemassa?

Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustinukselta kävi käsky...