maanantaina, huhtikuuta 17, 2006

Sveitsin vesiä




Reilun viikon loma loppusuoralla, huomenna töihin taas. Oishan tätä vapaata vielä mielellään jatkanut!

Tänään haravoin pihalta kuivia lehtiä ja talven roskia. On muuten tehokasta jumppaa! Iltapäivällä alkoi sataa (hyvä, lputkin lumet sulavat), joten selailinpa edellisinä huhtikuina otettuja kuvia. Nämä kuvat ovat Sveitsistä kaksi vuotta sitten.

Joutsenet uiskentelevat vihreänä kuohuvassa Thunin joessa, joka virtaa samannimisen kaupungin läpi. Thunissa on myös komea linna, josta hienot näköalat Alpeille.

Genevenjärvi kimaltelee auringonvalossa. Kuva on napsaistu junan ikkunasta Montreuxin ja Lausannen väliltä. Rakennustyyli on ihan erilaista kuin Alppien lähellä olevissa kapungeissa.

Maaseudun alppitalot alakerrassa olevine navettoineen - siinä se vasta mielenkiintoinen ilmiö onkin, mutta niistä sitten lisää toisella kerralla :-)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hehee, sveitsin kirjeenvaihtaja iskee taas: thunin läpi virtaa aare, joka saa alkunsa alppien sulamisvesistä (niin kuin rhonekin, virtaa vain toisella puolella vuoria). lukemattomat pienet purot virtaavat alas vuorilta, ja jossain vuoriston ja brienzin järven välillä aare on saanut nimensä. maisemat on jylhät, sieltä löytyy ihan oikeasti sekin jyrkänne, josta sherlock holmes putosi kamppaillessaan sen pahan M...n (?, pahus kun muisti heikkenee vanhetessa) kanssa. olisi myös visiitin väärtti, siellä on hienot vaellusreitit...

aaren vesi yhtyy bernin ja baselin välillä rheinin vesiin, niin kuin limmat (zürichin läpi) ja reuss (luzernin läpi), itse asiassa rheinin nimi voisi olla aare eikä rhein, koska aaren juuret ovat pidemmällä. mutta silloin joskus sitten ihmiset eivät sitä tienneet...

odotan innolla viime syksyn ilmiöitä!!!!

Arja kirjoitti...

Ööh.. varmasti odotatkin, pääset taas korjailemaan ;-)

Mutta VOISIHAN sen joen nimi olla Thun! Ainaskin suomalaisen logiikan mukaan, hmmm.

Se arkkivihollinen oli muuten profesori Moriarty :D

Anonyymi kirjoitti...

älä ota henk. koht., eihän sitä voi ihan kaikkea muistaa... paljon muistatkin, siihen nähden ettet asu täällä.
sen järven nimi thunin luona on looginen; eli thunersee...

ja muistit holmesin vihollisen, mä kelasin vaihtoehtoja morrison, mortimer, mor... ja luovutin ;-D

Arja kirjoitti...

Hehe, en toki ota itteeni, vaikka kyllä PITÄISI! Ollaanhan me sen verran monta kertaa Aaresta puhuttu... ja yli kuljettu. No, pistetään iän piikkiin, muisti pätkii välillä. Tai sormet kulkee näppiksillä nopeammin kuin aivotoiminta, hohoo!

Ja kun kerran tunnustetaan, niin tsekkasin sen Moriartyn netistä ;-)

Anonyymi kirjoitti...

... mitäs taikoja teit kun nyt näkyy päivämäärätkin???

Arja kirjoitti...

Hermostuin siihen, kun en nähnyt vastauksista muuta kuin kellonajat!

Joo, blogipäivittäjän sivuilta löytyi sitten tuhannen tuhinan (=pieru) jälkeen myös kommenttien ajan uudelleenasetukset. Saas nähdä, mihin seuraavaksi tuskastun...