tiistaina, huhtikuuta 04, 2006

Siniset hetket




Nämä sivut ovat olleet minulla vasta niin vähän aikaa, että pitää turvautua myös vanhoihin ilmiöihin. Mietin kerran, miksi tunturikuvassa on niin voimakkaan siniset varjot. Löysin selityksen, jonka laitan tähän linkin kera. Ja lapissahan kevättalvella valoa riittää!

Toisessa kuvassa varjot ovatkin jo vallan tummat...

http://www.pikseli.fi/digifaq/3_valko.html
Eri valolähteiden valo on eri väristä. Hehkulampun valo on punaisempaa kuin auringon. Tämä on helppo kokeilla vaikka valaisemalla taskulampulla valkoista paperia auringonvalossa ja vertaamalla värejä.
Auringon valon värikin vaihtelee päivän mittaan, illalla ja aamulla se on punaisempaa ja keskipäivällä sinisempää. Varjossa taas valo heijastuu siniseltä taivaalta ja on varsin sinistä.
Niin sanottu valkoinen valo on silmän tulkinta aiheesta. Valkoinen ei oikeastaan ole väri, vaan tarpeeksi kirkas valo, jossa värejä on suunnilleen tasaisesti jakautuneena

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

i feel blue too....
ei vaiskaan, aurinko paistaa täällä aivan siniseltä taivaalta ja vuorien siluetti häämöttää horisontissa!
ei muuta kuin neiti kevät soimaan ja antaa kevään huuman purra!

Arja kirjoitti...

Hii, kiva, kun käyt kurkkimassa välillä näitä sivuja! Jäisköhän sulle aikaa väkertää omat sellaiset ;-) Täällä on tänäänkin aivan harmaata, joten siksipä tarvitseekin tiirailla sinisiä kuvia...

Anonyymi kirjoitti...

hah haa, mulla olisi vaikka kuinka paljon muutakin tekemistä rästissä jos olis vaan aikaa...
katotaan sitten joskus hamassa tulevaisuudessa, mitä alan väkertää, nyt nautin vain muiden tuotannosta, tää surffaaminen ja selaaminen on ylellistä "luppoaikaa"!!!
Sasu muuten ihastui neiti kevääseen, kuunteli sen ainakin 10 kertaa peräkanaa. hyvä maku pojalla!