sunnuntaina, toukokuuta 06, 2007

Vaahtera...



...on jo saavuttanut pallukkavaiheen! Lehdet eivät ole vielä puhjennet, puu kukkii ensin. Mehiläiset pörräävät oksien lomassa - tosin paljon harvalukuisempana kuin viime vuonna. Kuulin joltakin, että Euroopassa on jostain syystä käynyt laaja mehiläiskato, joka heijastuu tännekin! No, eipä tuo minua henkilökohtaisesti haittaa - vaan päinvastoin - vaikka ne hyödyllisiä pikku otuksia ovatkin.

4 kommenttia:

Sikke kirjoitti...

BTW oliko se Dragsfjärdin alue luonnonsuojelualuetta?

Anonyymi kirjoitti...

huhuh, täälläpäin on vallalla jo se syvä lehtivihreä, "kiitos" helteisen huhtikuun. nyt ollaan taas palattu ruotuun; ilmat ovat viileämmät ja sadekuuroja riittää niin kuin yleensä huhtikuussa.
(tietenkin nyt kun kattoterassin lattia on tarkoitus saada tehtyä...!)

mehiläisiä on hävinnyt hurjasti juu, yrittävät saada ilmiötä tutkittua. talvikin oli leuto, ehkä siis liiankin? joku pöpö tuli ja iski?

ehkäpä et pörrääjistä muuten välitä, mutta voi olla että hymy hyytyy sateenkorjun aikaan, kun marjoja ja hedelmiä on pöllyttäjien puutteen takia vähemmän... sitä täällä hedelmäntuottajat ainakin pelkäävät, ja vissiin syystäkin.

kaikilla meillä on paikkansa ja tehtävänsä täällä... :)

Arja kirjoitti...

Ei Dragsfjärdin alue ollut erityistä luonnonsuojelualuetta, vaan asuttu kunta (vanha Taalintehtaan ruukki oli aikoinaan siellä iso työllistäjä). Joitakin rantoja saattaa tosin olla rantojensuojeluohjelman perusteella rauhoitettu... Kävimme sillä reissulla myöskin Västanfjärdissä.

Merinorsuvirtahepokuva on muistaakseni otettu Hankoniemen rannikolta, josta löytyy luonnonsuojelualueita sekä mereltä että maalta. Tarkemmin sanottuna kuvauspaikkna oli Helsingin yliopiston Tvärminnen eläintieteellisen aseman http://luoto.tvarminne.helsinki.fi/ ranta. Alueelle johtaa kapea, aivan upean vanhan jalopuumetsän lävitse kulkeva tie.

Ja kyllä sielläkin on varmasti parhaillaan mehiläisaika menossa ;-)

Arja kirjoitti...

Saaristomeren kansallispuisto hipoo kyllä Dragsfjärdin rannikkoa, tästä löytyy karttakin http://www.luontoon.fi/page.asp?Section=407

Mantere oli ihan normaalia aluetta...