perjantaina, toukokuuta 11, 2007

Euroviisuhuumaa!



Voi mitkä hulinat pääkaupunkiseudullamme onkaan. Poliisi jakaa viisuvieraille tiedotteita, joissa varoitellaan taskuvarkaista. Kevään varkausepidemian ennustetaan alkavan juuri nyt tänä viikonloppuna. Maahan odotetaan useita alan ammattilaisia ulkomailta.

Olen törmännyt viisuhulinoihin kaksi kertaa. Eka oli jo maanantaina, kun menin Kampin bussiasemalta linjurilla Nikkilään. Toriaukeamalla oli esiintymässä Andorran pojat. Silloin sydämessä sykähti ensimmäisen kerran moniin vuosiin positiivisesti Euroviisujen puolesta. "Taitavat nuo etelän pojat nyt olla ensimmäistä kertaa Suomessa, täällä kaukana pohjolassa", tuumailin. Ja yleisöä katsoessani: "Ja monikohan meistä suomalaisista voi varmuudella sanoa tavanneensa andorralaisia". Ja sitten tajusin, että tämä viisuaate on oikeasti hyvä. Sen tarkoituksena on edistää kansojen tietämystä ja tuntemusta toisistaan, lisätä tietoa muista kulttuureista, edistää rauhaa... Valitettavasti vaan se kaupallisuus lyö ensimmäisen leimansa tähän brandiin...

No. Työstäpaluumatka oli tänään mielenkiintoinen. Kauppatorilla oli joku livekonsertti, Tuomiokirkon raput oli täynnä väkeä ja aurinko lämmitti. Eroviisuliput liehuivat.

Eläköön kevät ja tsemppiä edustajallemme huomiseen kisaan...

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä. Juttusi innoittamana katsastin ajatuksella osallistujamaita; mitä tiedän Moldovosta, Georgiasta tai Armeniasta? Entisiä neuvostomaita, juu, ja georgialaisissa ravinotoloissa on hyvää ruokaa tarjolla täällä Moskovassa... mutta kuuluvatko ne todella Eurooppaan? Hmm, Wikipediasta vilaisin sekä karttaa että valtiouetteloa. Onpa totta tosiaan Eurooppa mennyt uusiksi lukioaikaan verrattuna. Ja että nämä kolme maata ovat todella mukana Euroviisuissa (ovat saattaneet olla aiemmin, mutta en ole ajatellut asiaa sen tarkemmin!)

Täytyy tunnustaa että Armenian ja Georgian osasin kutakuinkin sijoittaa kartalle, mutta Moldova lipsahti samalle hollille eikä Romanian kupeeseen.

Kiitos siis Euroviisujen ;-) Euroopan 45 valtiota on paikallistettu ja vähän muutakin tietoutta päivitetty parin tunnin nettisurffaillulla!

vhk

ps. Armenian ja Kyproksen katsotaan yleensä kuuluvan maantieteellisesti Aasiaan mutta kulttuurisesti ja historiallisesti Eurooppaan.
Azerbaidžan, Georgia, Kazakstan, Turkki ja Venäjä sijaitsevat maantieteellisesti osittain sekä Euroopan että Aasian puolella.

Arja kirjoitti...

Hmm... eipä mene hukkaan nämäkään viisut ;-) Voi vitsi, Moldavian romanialainen ruhtinaskunta on kuulunut Turkille, Romanialle, toisen maailmansodan jälkeen Neuvostoliittolle ja 1991 itsenäistyi... Mitä kaikkea näistä monista valtioista saisikaan selville, jos vaan viitsisi tutkia. Koulun historiantunneista on liian kauan aikaa, eikä silloin se aine edes kiinnostanutkaan. Hmm...

Anonyymi kirjoitti...

Ai juu, piti vielä sanoa, etten minäkään aiemmin olisi uskonut että mieli muuttuu euroviisujen suhteen! Hieno juttu, kun ihmisillä on mukavaa katselemista ja kuuntelemista sekä muutenkin pakjon positiivista meininkiä Hesassa.
Stagen valotaulu on upea, ehkä syö jopa esiintyjien osuutta, mutta antaa palaa vaan! Hyvä, hyvä.

vhk

Anonyymi kirjoitti...

Ei koulun historian tunneilla käsitelty kovinkaan paljoa muita kuin Venäjää... ja maantiedon tunneilla oli vain Neuvostoliitto. Lueskelin kans noiden maiden historiaa yms. Mielenkiintoista totta vie!

vhk

Sikke kirjoitti...

Jep, olen minäkin ollut aika skeptinen viisujen suhteen mutta toden totta, olen itsekin alkanut pitää ajatusta hyvänä. Varsinkin kun kansa saa valita voittajan. Tai kansat. Näinä internetin aikoina kansat voivat lähestyä toisiaan ihan eri lailla kuin ennen vanhaan, silloin neukkujen aikaan...