sunnuntaina, toukokuuta 20, 2007

Kesä alkoi!




Pääskyset tulivat jo.

Tämä luonnon oma väriloisto on kaunista. Voikukkaa ei mikään voita! Ja tuon peltokuvan takaosassa tuoksuvat tuomien valkoiset kukkaset...

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heips!

Voikukasta ollaan montaa mieltä... kukat kauniin keltaisia juu, mutta rikkakasviksi moittivat. Toiset sanovat lehtiä terveellisiksi ja makoisiksi, en ole kokeillut.

Täällä on ollut jo viikon helleaalto, päivälämpötilat keikkuu 27 kieppeillä. Sireenitkin kukkivat jo täyttä häkää, ja puiden lehdet ovat kertaheitolla muuttuneet kesäisen vihreiksi. Hennot vihreän sävyt olivat vallalla vain noin viikon verran, ennen kuin säätilä kertaheitolla muuttui 12-15 asteesta 27.

vhk

Arja kirjoitti...

Heh, voikukkaa ei mikään voita. Tarkoitin sen ihastelulauseeksi, kun ne ovat niin nättejä, mutta nyt hoksasin sen toisenkin merkityksen...

Anonyymi kirjoitti...

meillä puhalleltiin ensimmäiset haituvat jo huhtikuun helleaallon aikana... oli aika villiä menoa poikien kanssa kävelyllä, kun molemmat kipittivät haituvapalleroita etsimässä hurrjan maaninen ilme silmissään.

lapsen riemua ihana katsoa, silloin minunkin sydämeni heltyy voikukkien suhteen.

kasvin nimi on aika hauska kieleltä toiselle: saksalaiset kutsuvat sitä uljaasti "löwenzahn"iksi, eli leijonanhampaaksi, sveitsinsaksaksi nimi onkin jo "söiblueme" eli sikakukka... entisajan maanviljelijöiden terveiset nykypäivälle vissiinkin!

ja tämän enempää hortonomista tietoa minulta ei taida löytyä ;-)

Sikke kirjoitti...

Voikukkasota nurmikolla tarkoittaa ihan muuta kuin puhallussotaa...

Järkkyä, 27 astetta. Sopisi siinä tapauksessa että töissäkäynnin helleraja olisi 25....

Anonyymi kirjoitti...

heh, ulkona 27 ja sisällä toimistossa 35... ja tällä hetkellä ulkolämmötkin keikkuu jo yli 30 asteen! ilmastointilaitteet ovat olleet tilauksessa kolme kuukautta, mutta eihän mikään tapahdu sovitussa ajassa täällä.

vhk