tiistaina, toukokuuta 08, 2007

Kuukauden kirjat




-sarja on lopetettu. En enää viitsi kirjata ylös kaikkea lukemaani. Kerkesin nyt jo lainata huhtikuun kirjoja muillekin, ja eräänä siivouspäivänä järjestelin kirjoja eri paikkoihin, joten en enää muistanut mitä kaikkea huhtikuuhun kuului. Kirjat pitäisi kirjata heti luettua vaikka johonkin muistivihkoon, mutta semmoinen nyt ei vaan ei kuulu luonteeseeni. Eli oli liian työläs palsta :-D
Lukemista en toki lopeta, vaikka niistä eepoksista raportointi loppuikin...
Tässä on muutama kuva Alexandrian kirjastosta Egyptissä. Se on uutta, modernia arkkitehtuuria, mutta rakennettu kuitenkin maan vanhaa kulttuuria kunnioittaen. Pyramidin muoto, kirjainmerkit... ja valtavat turvatoimet! Aseistetut vartijat ovella, modernit läpivalaisulaitteet sekä ihmisille että käsilaukuille/kukkaroille.
ps. rakennuksen mittakaavasta saa pienen käsityksen, kun katsoo ensimmäisessä kuvassa näkyvien ihmisten kokoa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heh, tosi mielenkiintoinen rakennus, vaikkakin mulla on "hieman" hahmottamisvaikeuksia minkäläisesta tekeleestä oikein on kyse. Ukkelit löytyy, muttei nekään auta... Onko siinä joku seinä-katto-rakennelma, meinaan kun mainitsit kirjaston olevan pyramidin muotoinen. Vissiin sellainen lättänä pyramidi??? ;-) Jos löytyy kuva kokonaisesta kirjastosta, paas pistäen! Uteliaisuus heräsi.... enkä jaksa googlettaa!
vhk

Arja kirjoitti...

Joopa joo, sitä rakennusta voisi ehkä kuvata sanalla simpukankuori. Etupuoli nousi loivasti ylöspäin ja leveni samalla - siitä kattoseinämästä on otettu tuo ikkunapyramidikuva. Takaseinä oli pystysuora kaari, jossa oli kaiken maailman kaiverruksia ja hieroglyfejä. Ja koko komeutta ympäröi vielä upotettu vesiaihe. Prameilevaakin se oli!!! Tai oikeastaan se rakennus oli maahan kellahtanut vino kiekko. Sitä oli tosi vaikea hahmottaa pihalta päin, joten nyt jouduin ihan googlailemaan minäkin. Laitan tähän uteliaita varten pari linkkiä: http://images.businessweek.com/
ss/07/01/0102_wow_libraries/source/2.htm
ja http://fi.wikipedia.org/wiki/
Aleksandrian_kirjasto

Lisäkuvia halutessasi käytä sanaa "Bibliotheca Alexandrina"

Anonyymi kirjoitti...

Eihän tuo näyttänyt pyramidilta, pikemminkin auki kellahtaneelta viemärinkannelta...;)

Arja kirjoitti...

Eh, tuo ympyrämuoto selvisi mullekin vasta noista nettikuvista. Pihalla seistessä se näytti kyllä pyramidilta, kun oli niin iso... ;-)

Anonyymi kirjoitti...

... heeheeheee, pakko tunnustaa, että me googlattiin se yhdessä vipen kanssa skypeilessä. on se ihmisen mieli mielenkiintoinen, kun kerran on avoin mielenkiintoinen kysymys, on kertakaikkiaan pakko ottaa selvää... siinä sivussa oppi yhtä ja toista; enemmän tai vähemmän hyödyllistä!

ja onneksi siihen ei aina mee niin kauaa!!!!

googlen kuvahaulla "alexandria library" tulee kanssa paljon selventäviä otoksia!