keskiviikkona, tammikuuta 10, 2007

Talvimyrsky..


...vaikka syysmyrskyksihän tämä ajatuksissa väkisin kääntyy. Ulkona on jälleen lumetonta, Helsinki-Vantaan lentokentällä mitattu +8,2 astetta lämmintä! Tallinnan laivat ovat jääneet rantaan, tuhannet taloudet ilman sähköä. Pikkulinnut eivät uskalla mennä lintulaudalle. Ja keittiön ikkunasta näkyvät puut ovat vinossa ;-)

Niin, kotoa käsin ihastelen tätä myrskyä, talviflunssa iski. On lämpöä ja aivan hirmuinen yskä, pistää, pistää, hikoiluttaa, räkä valuu... Mutta silti tykkään olla sairaana kotona, kunhan tauti ei ole liian vakava.

Sairaana olo on pakkolepoa. Ei tarvitse eikä saa tehdä mitään. Voi aivan hyvällä omallatunnolla maata peittojen alla lukemassa koko päivän ja uinahtaa välillä. No, eihän mikään estä laiskottelemasta virallisina vapaapäivinäkään, mutta silloin takaraivossa kaihertaa, että pitäisi tehdä tuo ja tämä ja se. Ja jos jätän hommat tekemättä (kuten usein jätän), harmittaa se sitten myöhemmin: olis pitänyt tehdä sitä ja tätäjatätätätätätä...

Mutta nyt taas pötköttelemään ja kuuntelemaan myrskyn ryskettä nurkissa. Se jopa peittää eteisessä kohisevan lämpöpuhaltimen äänen!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pikaista paranemista! Talviflunssa on inha, vaikkei tänä vuonna vielä kunnon talvea ole ollutkaan... täälläkään. +7 astetta kun huristelin kahdeksan jälkeen kotiin. Normaalisti -15- -25. Pakkasia tosin ei ole ikävä, muttei tämä ihan normaalilta tunnu.

Muista C-vitamiini, valkosipuli, sipulimaito ja villasukka kaulaan ...

vhk

Anonyymi kirjoitti...

... keitetyillä, haarukalla painetuilla lämpimillä perunoilla täytettynä (täkäläiset harrastavat kääreitä)!
sipulit voi myös hienontaa ja ripustaa pieniin säkkeihin sängyn ympärille, tehoaa kanssa (tätä suositellaan lapsille). välillä pussukoita voi vähän puristella, jotta eteeriset öljyt leviäisivät paremmin!

Arja kirjoitti...

...ja valkosipulinkynnet sieraimiin, pysyy taatusti vampyyrit loitolla ;-)

Oikeasti - leivän päälle levitetään hieman voita, 1-2 valkosipulinkynttä murskataan, päälle juustoa ja hetkeksi uuniin tai mikroon. Aromi tulee flunssaistenkin aistien läpi esille ja tekee hyvää!

ps. olen loppuviikon virallisella saikulla...

Anonyymi kirjoitti...

ai luuletko muka, että mun reseptit ei sitten oikeita olisi...?
tule vaan tänne ja mene flunssaisena lääkäriin niin takuulla yllätyt!