lauantaina, tammikuuta 13, 2007

Lunta tulee!





Hiihaa, lunta sataa lisää! Tämä talvi on kestänyt jo kolme päivää... Eilen oli peräti kaunis, aurinkoinen pakkaspäivä. Mittari kävi kylmimmillään -14 asteessa. Olin kuitenkin koko päivän sisällä parantelemassa flunssaa, en uskaltanut mennä hengittelemään pakkasilmaa.

Tänään on olo jo hieman parempi. Ja kun lämpötilakin on nollan tuntumassa, kävin pihalla ottamassa aittakuvat ja haukkasin samalla vähän raikasta happea. Nyt tekisi mieli mennä jo kävelylle, paikallaanolo alkaa tuntua tunkkaiselta. Flunssan jälkitaudit vaan ei kiinnosta, joten pitää olla vielä varovainen.

Lintukuvat on räpsäisty olkkarin ikkunan läpi. Ne on vähän epätarkkoja, mutta tarkoitus on kertoa, että laudalla on vipinää. Tänään siellä on vieraillut talitinttejä, sinitiaisia, punatulkkuja, viherpeippoja, harakoita, tikka ja HAUKKA!

Näin tänään haukan lintulaudan lähistöllä ensimmäistä kertaa täällä asuessamme. Ruokintapaikka on puskien suojaama, joten petolinnut ovat pysyneet loitolla. Tänään kuitenkin haukka teki salamannopean yllätyssyöksyn kohti viattomia pikkulintuja, ja hävisi samantien kauempana olevaan metsikköön. Tilanne oli niin nopeasti ohi, että mulla ei ole mitään tarkempaa havaintoa haukalajista.

No, joka tapauksessa kissaotuskin tykkää sisällä ollessaan seurailla näitä räpistelijöitä!

Ei kommentteja: