torstaina, toukokuuta 25, 2006

Sateenkaaren tuolla puolen




Kevätkesän ensimmäinen sateenkaari näkyi, ja se oli täydellinen. Harmi, kun ei mahtunut kuvaan kokonaan. Ja sitten se sai vielä toiseen päähänsä varjokaaren!

Kun kerran tämä päivä on mennyt monenmoisissa unelmissa, niin tämä sattuma kruunasi kaiken!

Ps. kamerassa aivan väärät asetukset, taivaastakin tuli raidallinen. Mutta en ehtinyt korjata niitä, koska ilmiö katosi taivaalta hetkessä pois...

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

etkö lähtenyt aarteen etsintään....?

Matti Kari kirjoitti...

Stichasin pari noista kaarista yhdeksi kuvaksi (kokokaareksi). Jos kiinnostaa voin lähettää sulle... jos siis saan Sikkeltä sun email osoitteen.

Arja kirjoitti...

Jeps, olisi kiva nähdä se kuva!

Mulla on vaan työsähköposti toiminnassa, koska ukkeli ei ole vielä virittänyt tähän kotijuttuun sähköpostitilejä!!! Vaihdettiin vuoden vaihteessa liittymää, eli ehkä ois jo korkea aika... Mä en noihin asennuspuuhiin periaatteessa puutu (hah, jästipää), koska pystyn työpostitkin kattomaan kotoa käsin tarvittaessa.

Mutta laita ihmeessä kuva tulemaan!

Matti Kari kirjoitti...

Jep, laitoin jo työosoitteeseen...

Arja kirjoitti...

Vau! Oli yllättävän aivan aidon näköinen, vaikka alkuperäiset kuvat oli eri kuvakulmista läiskitty. Pitää opiskella näitä niksejä.

Tervetuloa Siken kans kesällä katsomaan paikkaa oikeasti...

Arja kirjoitti...

Olisi oikeastaan hauska laittaa se Matin trikkikuva tähän, mutta tämä tekniikka (eli inhimillinen käyttöjärjstelmä)taas mättää.. Hyv yötä!

Matti Kari kirjoitti...

Hei, ei se oli mikään trikkikuva. Se on yhdistetty kuva, liki panoraama. Muuten, jos haluat parempia panoraamoja niin kuvatessasi pysy paikoillasi js pyri kääntäämään kameraasi objetiivin kohdalla olevan kuvitteellisen pystyakselin ympäri. Suunnitele jo etukäteen panoraamaa ja kohtia missä kuvat aika reilusti menevät päällekkäin.

Eduksi on myös kiinteä valotus, jotta kuvat ovat helpommin yhdistettävissä. Lisäsi hyvä olisi, jos kamera on vaaterissa, mutta käsivaralta se ei onnistu, Harjoittele.

En tiedä millä kameralla kuvaat, mutta joissakin merkeissä tulee mukana paroraaman mahdollistavia softia ja joissakin kameroissakin on sellaisia. Itse olen käyttänyt spesifisiä panoraama-ohjelmia ja niiden apuohjelmia.

Anonyymi kirjoitti...

Nice! Where you get this guestbook? I want the same script.. Awesome content. thankyou.
»