lauantaina, maaliskuuta 03, 2007

Levistä









Levi on tällä hetkellä in. Siellä pörrää hiihtolomalaisia pilvin pimein. Kamalaa. Vaikka lapinhullu olenkin, nyt minua ei sinne saisi millään. Turistit törmäilevät toisiinsa muuallakin kuin rinteissä, rehvastelevat ravintoloissa, kukkoilevat kaupoissa, uhhuhhuh..

Levi on tällä hetkellä Suomen suurin laskettelukeskus. Siitä halutaan tehdä Pohjoismaiden suurin talvimesta, suurempi kuin Åre Ruotsissa... huh huh.

Tämän viikon Avussa oli hyvä juttu Levin yrittäjien ja työntekijöiden jaksamisesta. Välillä tuntuu siltä, että he repivät energiansa selkänahastaan. Stressiä riittää. Kuntaliiton omistaman Efekon laatiman selvityksen mukaan Kittilässä naiset kuolevat keskimäärin 51-vuotiaina ja miehet 53-vuotiaina... Tylyä tekstiä!

Mutta sesongin ulkopuolella menisin sinne milloin tahansa, kesällä tai talvella. Maisemien avaruutta ja ilman raikkautta riittää, silloin löytyytyy se oikea LAPPI!

***

Flunssa (vai oisko lie se influenssa, koska oli kuumettakin useampana päivänä) jatkuu edelleen, olen neljän seinän vankina. Siksi täytyykin kehitellä juttuja vanhojen kuvien ympärille. Huomenna yritän jo kävellä postilaatikolle hakemaan lehden, jostainhan se happihyppely on jälleen aloitettava...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

voisit tituleerata tuon kyllä että "koukussa Lappiin..." ;-D

Matti: kirjoitin sinulle, että jatka ihmeessä blogin pitoasi kauniin sanankääntein ja olin vallan otettu uusista muutoksista, mutta hymy hyytyikin nopeasti... kun en ole bloggeri, en pääse minäkään enää pelkkänä masina mitään viestejä jättämään :-( äh!

Sikke kirjoitti...

Epistä. Mäkin haluan Laphiin...