torstaina, maaliskuuta 01, 2007

Kuukauden kirjat


Olen flunssassa taas. Jo toisessa tänä vuonna, omituista. Tämä on kyllä tyyliltään aivan erilainen tauti kuin tammikuinen. Mielenkiintoista flunssavertailua!

No, piti jo eilen laittaa tänne kirjalistausta helmikuussa luetuista kirjoista, mutta energia loppui kuumeen takia jo nojatuolista otettuun valokuvaan.

Tässäpä näitä:

Risto Isomäki: Sarasvatin hiekkaa Yllättävä lukuelämys. Ekologiaa, geologiaa, historiaa... Oli Finlandia-ehdokkaana v. 2005. Kaikki ilmastonmuutosta epäilevät, lukekaa tämä! Tässä yksi lehtijutu kirjasta http://www.maailmansivu.fi/uutiset?1132
Bernhard Schlink: lukija Mielenkiintoinen kirja tämäkin. Keski-ikäisen naisen ja nuoren koulupojan suhde. Kirjassa käsitellään myös 2. maailmansotaa, juutalaisvainoja, sotaoikeudenkäyntiä, natseja avustaneiden henkilöiden moraalia ja valinnanvaroja. Oliko niitä?
Åsa Nilsonne: Pimeään peitetty Jo kolmas tämän psykologikirjailijan dekkari, jonka luen muutaman kuukauden sisällä. Tarkkaa pohdintaa elämästä, tarinoissa sama päähenkilö. Tosin pidin kahdesta aiemmasta kirjasta enemmän (Siveysvyö ja Kaikessa hiljaisuudessa).
Raija Oranen: Etusivun enkeli Ostin tämän kirjan talvilomaviikolla Nilsiästä. Ajattelin, että haluan jotakin kevyttä luettavaa, koska olimme mökillä lapsiperheen kanssa ja siellä oli melkoinen hälinä ja hulina. En ole ennen lukenut Orasta, olen vain leimannut hänt muutamien tv-sarjojen perustella sujuvaksi viihdelirjoittajaksi. Mutta kuinkas kävikään, rankka kirja pääosin! Läheisriippuvuutta, kiltin ihmisen hyväksikäyttöä, päihderiippuvuutta, seksiä paljon, insestiäkin... Huh!
Karin Fossum: Hullujenhuone Aloitin tämänkin kirjan lukemisen siellä mökillä. Mulla on varmaan melkein kaikki tämän norjaisen kirjailijan kirjat. Erikoista pohdintaa, välillä dekkarimaista, välillä ei. Tykkään tyylistä. Laitoin tämän kirjan kuitenkin alun jälkeen syrjään, se kertoo mielisairaalaolosuhteista ja "depressiivisen ihmisen sielunmaisemasta". Olin lukenut jo aika monta raskaanpuoleista kirjaa, palaan tähän myöhemmin.
Taavi Soininvaara: Vihan enkeli Hahaa, äksöniä elämään... Lomaltapaluumatkalla poikkesimme Varkauden Portissa olevassa Kirjapörssissä. Siellä oli ale. Kolmenkympin kirjoja sai vitosella. Nappasin tämän sieltä, ja lueskelin eilen, kun petissä pötköttelin taudin takia.

Ostin sieltä pörssistä myös kaksi valokuvatietokirjaa:
Iiris Kalliola: Ötökät ja
Mikko Piirainen: Rikkaruohot Onpahan mielenkiintoista puuhaa ensi kesää ajatellen, kun aurinkoa ottaessani voin tarkkailla pieniä vikkeliä viltille tunkeilevia kipittelijöitä ja selvittää nenän edessä kasvavien kasvien salaisuudet...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

heips, kommentti mustasta taustasta... hädin tuskin pystyin lukemaan jutun loppuun, rivit pomppi silmissä sellaiseen tahtiin ettei paremmasta väliä. sitten kun klikkasin tälle valkoiselle sivulle niin iski joku kontrastiongelma, tämäkin vilisee... :-(
eikö kenenkään muun silmiin käy musta taustaväri????
vhk

Arja kirjoitti...

Harmitus sentään... Olen miettinyt välillä blogipohjan muuttamista, mutta se sotkisi vanhat värit - olen aina välillä sävytellyt tekstejä, ja ne saattaisivat näyttää hoopoilta uudenvärisillä sivuilla

Mua ei tämä mustavalkoisuus haittaa yhtään! Silmissäkin on eroja... Ja tietysti tietsikan säädöissä?