lauantaina, lokakuuta 14, 2006

Viikon vaahtera


Palasin jälleen vanhaan kuvakulmaan, koska se on niin tutuksi tullut :)

Tänä vuonna vaahteran syysväritys on ollut vaatimaton. Lehdet ovat vaivihkaa muuttuneet vihteästä keltaiseksi ja saman tien karisseet pois. Joinakin vuosina puu on leimunnut hohtavissa punaisen ja oranssin sävyissä. Syynä voi olla se, että syksy on ollut niin lämmin. Ainoat kunnon pakkaset olivat kuukausi sitten!

Nytkin on lämmintä +9 astetta ja vettä tihnustaa Toivottavasti sade lakkaa, sillä ulkona odottaa haravointihappihyppy!


Ps. Aurinko nousi (pilven takana) tänään klo 7.57 ja laskee 18.15.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ohoh, onpa iso harppaus tapahtunut viikon aikana.
täällä alkaa lehdet mennä samalla tavalla: kadun varressa olevien vaahteroiden lehdet muuttuvat aamu aamulta keltasenruskeimmiksi, ja kovan tuulen käydessä tanssivat ne pitkiäkin matkoja poispäin tuulen mukana. pakkasia ei ole ollut täälläkään. rosengartenin rinne on yleensä joka syksy sveitsiläisittäin hienossa ruskassa (ei kylläkään Suomen ja Lapin ruskaan verrattavissa), mutta yleisilme meidän sillalta on vieläkin ruskean vihertävä. täällä on ollut nyt parina aamuna "hochnebel"; se kurja harmaa sumu auringon ja meidän välissä. tavallisessa sumussa on tunnelmaa, mutta tuo korkea sumu saa vain mielen matalaksi.
päivällä sumu on hälvennyt, ja lämpötilat olleet edelleen tosi korkealla.
tämä onkin tippi, minun täälläolon vuosipäivän tienoilla on aina kaunis, selkeä ja lämmin ilma, poikkeuksetta. naurattaa vieläkin tuloni tänne, olin varautunut lumeen ja kylmään, alpeille kun lähdin, hehe... ja silloinkin olivat 2 ensimmäistä viikkoa t-paitakelit päiväsaikaan.
niinpä niin. samojen kliseiden piikkiin menee kuten täkäläisten luulo suomen talven ikiyöstä ja täydestä pimeydestä (vaikka heijastaa se lumi täälläkin valoa) sekä kylmästä kesästä... ;-D

Anonyymi kirjoitti...

Lämmin on ollut syksy Venäjälläkin, joten ruskasta ei oikein tietoa täälläkään. Lehdet kirjaimellisesti ruskistuu tai kellastuu ja tippuvat pikku hiljaa maahan. Täällä tosin taisi säätilä tänä viikonloppuna muuttua, ennusteiden mukaan seuraavat päivälämpötilat ovat enää pari astetta plussan puolella. Hmm, talvirenkaat olisivat varmaankin pian tarpeen!

Tämä vanha vaahterakulma on parempi vaikkei puun latvusta näy. Laajempi kuvakulma on jotenkin sekava, edustalla liian paljon erilaista kasvillisuutta. Makuasia tietty..

vhk

Arja kirjoitti...

Joo, olen samaa mieltä kuvakulmasta. Yritin isoa kuvaa sen takia, että puu näkyisi paremmin, mutta se ei ollut kuvana kiva.

No, tänä vuonna vaahteran ruskassa ei ollut mitään ihmeellistä. Hmm, lehtien kellastuminen ja tippuminen alkaa muistuttaa keskieurooppalaista ilmiötä.. Kasvihuoneilmiö?