perjantaina, joulukuuta 01, 2006

Vanhan vaahteran kanto...



...kasvaa mielenkiintoisen näköistä sientä! Ilmiö tämäkin...

8 kommenttia:

Sikke kirjoitti...

Kannonsyöjäsieni...

Anonyymi kirjoitti...

Ad. Sikke

Keksitkö tuon ihan itse? ;-)

Arja kirjoitti...

Tulkaa maalle, meiltä löytyy puuta syövää sammaltakin..

Anonyymi kirjoitti...

Miten niin tulkaa... mehän OLEMME jo maalla.

Sikke kirjoitti...

Sieniin liittyen niistä renkaina kasvavista sienistä:

Noidankehä: Kun sienen itiö alkaa kasvaa, niin se muodostaa sienirihmaston, joka laajenee eri suuntiin. Kun keskustassa olevat rihmastot lopulta kuolevat, niin reunoilla olevat jatkavat kasvua. Näin syntyy renkaan muotoinen sienirihmasto eli noidankehä.

Arja kirjoitti...

Onko toi noidankehä? Höh??? Nyt tarttee itsekin kaivaa kasvikirja esiin!

Arja kirjoitti...

On se. Wikipediasta:

"Noidankehä on kielteisenä pidetty vaikutusten ketju, jonka joku näistä vaikutuksista itse aiheuttaa. Esimerkiksi ujouden noidankehässä punastuminen voi aiheuttaa ujostumista ja ujostuminen punastumista. Köyhyyden noidankehässä voi olla lukemattomia tekijöitä ja pitkiä vaikutusten ketjuja. Noidankehiä pidetään vakavina, koska niistä on vaikea irtautua.

Mytologisessa mielessä ja sanan alkuperäisessä tarkoituksessa noidankehä tarkoittaa noidan, velhon,paholaisen tai muun pahan olennon toimintaan liittyvää yliluonnollista tai fyysistä kehää tai aluetta. Alue saattaa olla rituaalipaikka, jossa noita suorittaa rituaalin, tai se saattaa olla jonkinlainen voiman keskittymä. Noidankehä voi myös vangita tai lumota siihen joutuneen. Fyysisesti noidankehä voi olla esimerkiksi lakoontuneen heinän aikaansaama ympyrä (vrt. viljaympyrät), kivikehä tai sienikehä. Noidankehä voi olla myös piirretty esimerkiksi suolalla."

Eli siellä oli se sienikehäkin...

Anonyymi kirjoitti...

mutta mikäs sienispesialisti sinä Sikke olet???