maanantaina, syyskuuta 04, 2006

Syksyn satoa





Nyt se syksy on sitten virallisesti tullut, vaikka olen sitä henkisesti hehkutelut jo jonkin aikaa...

Mutta eipä eilisessä syyssunnuntaissa mitään vikaa ollut. Lämpöä oli edelleen parisenkymmentä astetta, kun ajelimme Askolaan verottamaan puutarhan antimia. Luumuja, omppuja, tomaatteja, avomaankurkkuja... Jopa pihlajanmarjoistakin saisi innokas kokkailija sörsseleitä tarvittaessa valmistettua.

Tässä malliksi hieman syyspuutarhan värejä ennen ruskan väriloistoa!

***
Hassua. Melkein kaikki Suomessa kasvavat jutut ovat pyöreitä. Niin kuin nämä kuvien esimerkitkin. Ja perunat. Lämpimämmissä maissa kasvaa pitkulaisia juttuja, kuten banaaneita, chiliä, munakoisoa, pitkiä päärynöitä...

**

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nami, nami luumuja!

hmm,kasvaahan Suomessa mm avomaakurkkuja, kesäkurpitsoja, herneitä, papuja, porkkanoita, purjoja jne ;-))) heh, jos vähän saa viisastella ;-)

Totta on että illat pitenevät, ja syksy on tosiasia. Teillä siellä oli mahtava kesä, joten patterit ovat hyvin ladattuna talvea varten!

t. Vippe

Anonyymi kirjoitti...

... juuh, inkkarikesä koitti tännekin ainakin hetkeksi. mut en mä pysy perässä kun yhden viikon ajan on max 6-14 lämmintä ja seuraavan viikon alusta taas 28. toinen liian vähän ja toinen liikaa. ja sisälämpötilat olivat jo 17 asteen korvilla (plus ilmankosteus), villelle sai taas pukea pitkän kerraston päälle villatakin ja housut (ihan oikeesti villaset) nukkumaan mennessä, tosi "kivaa"!!!
niitä kivoja leutoja lämpötiloja on auttamatta liian vähän.
noh, eipähän ole talvi sentään liian pitkä... (toivottavasti en maalannut nyt pirua seinälle!!!!)

Arja kirjoitti...

Heh heh, voi etelän hetelmät sentäs ;-)

Karviainen on pyöreä. Suomalainen. Viinimarja on pyöreä. Viinirypäle on muutes soikea. Entäs sitten pitkulainen vesimeloni, kiivi, ananas...

Jos se lämpö pidentää, niin tästäpä löytyi myös hyvä selitys sille, miksi kylmässä Suomessa asuvista ihmisistä on iso osa pullukoita, hahaaaa!!!!!!!