tiistaina, elokuuta 22, 2006

Välimerensinistä!












Terkut Santorinilta, se on kuvaajan paratiisi. Kauniita yksityiskohtia löytyy lähes rajattomasti. Viikossa tuli napsittua viitisensataa digikuvaa, tässä muutama malliksi. Ties vaikka tämän jälkeen joitakin muitakin santorinikärpänen puraisee ;-)

Asuimme Kamarin turistikylässä saaren itälaidalla. Maasto oli siellä tasaisempaa, rannat mustaa laavakiveä tai -hiekkaa. Uiminen onnistui kyllä silti mukavasti.

Saaren länsirannikko on räjähtänyttä tulivuoren reunaa, josta aukeaa mahtava näköala kalderaan, jossa olevista saarista yksi on vielä toimiva tulivuori. Suurin osa kuvista on otettu juuri tällä puolella saarta sijaitsevista kylistä, jotka ovat rakennetut jyrkänteille. Fira on saaren "pääkaupunki" ja Oia kaunis, maalauksellinen taiteiljakylä, joka on kuuluisa auringonlaskuistaan.

Kävimme välillä ulkona syömässä maukasta ruokaa, välipalaksi popsimme mm. Santorinin omia tomaatteja (lautaskuva), joita ei missään nimessä saa sanoa kirsikkatomaateiksi.

Auringonlaskuristeily oli matkatoimiston järjestämä retki, mutta muuten ajelimme itse omilla retkillä kolmena päivänä paikallisbusseilla ja viimeiseksi päiväksi vuokrattiin auto.

Maaseudulla oli viininkorjuuaika menossa, viinipelloilla (polvenkorkuinen laji) kyykkivät perheet "vauvasta vaariin" keräilemässä satoa. Myös ne kuuluista tomaatit kasvoivat pelloilla kitukasvuisissa pensaissa. Otin näistäkin kuvia, mutta kaikkea näkemää ja kokemaa ei yksinkertaisesti voi laittaa tänne blogiin, tämähän menisi tukkoon heti ;-)

Summa summarum, viikko vierähti nopeasti. Menisin henkeäsalpaavien maisemien takia vielä saarelle uudelleenkin, mutta huoneen ottaisin sieltä auringonlaskun puolelta saarta...

3 kommenttia:

Sikke kirjoitti...

Mä olen ennenkin haaveillut Santorinista ja nyt kun näkee että se on TODELLA kaunis paikka, ouuuts. JOSKUS vielä.....

Anonyymi kirjoitti...

Santorini on yksi Kreikan kauneimmista saarista, jos ei jopa kaunein. Matkasta on jo tosin 15 vuotta, eikä Kamari ollut kuin pieni kyläpahainen. Uudestaan voisin mennä, ja majoittua sinne toiselle puolelle saarta...

Vippe

Arja kirjoitti...

Jups, kaunista oli.

Laitan vielä jossain vaiheessa vähän arkisempiakin kuvia näytille. Koko saari ei toki ole tällaista kaunista valokuvaa. Kamari oli aikamoinen turistirysä, joten totuuden vuoksi tarttee laittaa muutama tungoskuvakin joukkoon. Mutta Firassa ja Oiassa tuntui siltä, kuin satukirjassa kulkisi!

Kamera taitaa vedellä viimeisiään taikka sitten kuvaajassa on vika. Viime aikoina kuviin on ilmestynyt noita inhottavia kaaria ja rakeita, jotka näkyvät mm. taivaskuvissa. Pikselit kyllä pitäisi riittää tarkempaankin kuvaukseen. No, kameralla on otettu jo n. 10 000 kuvaa...

Tai sitten vika on vanhimmassa kortissa, jos se ei kestä enää kopiointeja ja pyyhkimisiä. Toiseksi ylimmässä kirkkokuvassa kun on ihan tasainen taivas... Tarttee tutkailla seuraavia kuvia sillä silmällä!