sunnuntaina, heinäkuuta 30, 2006

Reissuviipaleita










Teimme keikan Suomen lännestä itään, Pietarsaaresta Kokkolan, Manamansalon ja Kainuun kautta Ilomantsiin. Ajokilsoja kertyi 1830. Tässä muutama kuva reissun varrelta...

Ensimmäinen kuva aiheutti pientä hekottelunikottelua. Lähdimme Kokkolassa etsimään kaupungin rantaviivalta paikallista pursiseuraa ja niitten majapaikkaa. Ne nääs sijaitsevat yleensä alueen komeimmilla paikoilla... Edessämme ajeli bemari, jota seuraten löysimme paikan. Autosta nousi 4 miestä ikäänkuin erään miestenvaateputiikin mainoksessa. Oli pakko ottaa salakuva - stressmaneista (klikkaamalla isonee)!

Seuraavassa kuvassa on sitten merimaisema Lohtajan kunnan Ohtakarin saarelta - sinne haluan uudelleen. Kalastusmuseon verkot kuvassa. Löydettiin myös vanha JATULINTARHA! Kuva siiitä joskus myöhemmin. Pohjanmaan lakeuksilla kasvatetiin turkisten (-tarhat) lisäksi myös pottua.

Ja ihana tuo vihreä veden kajastus mäntypuiden välistä on Manamansalosta Oulunjärveltä...

2 kommenttia:

Matti Kari kirjoitti...

Noista kuvista tunnistin Kokkolan pursiksen heti. Ja puhelinkopin,jota kuvasin jo -85 vuonna. Erikoisuutensa takia. Nythän se vasta erikoinen ON.
Sittemmin samantapainen pystytettiin joskus 90-luvulla tänne Pakkiksen torin reunaan - vierasvenesatamaan. Kiva, että on vielä pystyssä, se Kokkolan versio siis...

Arja kirjoitti...

Joo, näin siellä teidän rannassa sen puhelinkopin, ja nappasin kuvan minäkin ;-)