torstaina, toukokuuta 22, 2008

Uutta ja vanhaa...





... ja tosivanhaa Jyväskylässä!

Stakesin Terve-Sos -messuthan siellä oli.

Uutta on tuo moderni Matkakeskuksen ja Jyväskylän Paviljongin välinen seutu kulmikkaine lasitaloineen ja kaarevine kävelykatoksineen.

Vanhempaa edustaa ratapiha. Jyväskylään tuli rautatie v. 1897

Vanhaa on Schaumanin tarina. Hän perusti Jyväskylään Suomen ensimmäisen faneritehtaan. Wilhelm Schauman eli vuosina 1857-1911. Patsas löytyy ihan Paviljongin vierestä.

Tosivanhaa - ja samalla monille uutta - edustaa tuo näyttelytiskin takana olevan kuvan aihe.

Ja toi matami tuossa kuvassa taitaa olla keskivanha ;-)

2 kommenttia:

Arja kirjoitti...

Kommentoin itse tuota ekaa kuvaa. Se näyttää mielestäni ihan arkkitehtitoimistojen futuristisilta talopiirustuksilta. Sellaisilta, joissa ympätään epäaidolta näyttävä rakennus epäaitoon ympäristöön, ja sitten lisätään kuvankäsittelyllä muutama immeinen. Ja puu.

Arkkitehtien unelma on toteutunut. Inhimillinen tekijä tässä kuvassa on tuo nyssykkä kuvan etualalla. Sen omistaja viuhtoi eestaas kännykkäänsä puhuen. Hällä oli vaikeuksia löytää "noutajansa" - oli tehnyt trehvit jonkun tuttavan kanssa, mutta he eivät päässeet selvyyteen millä puolen isoa rakennusta juoksivat. Eri puolilla kumminkin ;-)

Sikke kirjoitti...

Hauska tarina kuvasta. Voin kuvitella talon ympäri ravaavat ihmisraukat. Luoja varjelkoon meitä moderneilta rakennuksilta, joista ei ota selvää !