lauantaina, elokuuta 11, 2007

Kesäkoti...


...eli muutin telttaan.

Eipä ole ennen töihinpaluu näin kovalta tuntunut. Voi olla, että palautumisaika Norjan reissulta oli liian lyhyt, tuli "kulttuurishokki". Mielimaisemasta - no, ihan mukaviin töihin, mutta muutos näitten ympäristöjen välillä oli liian nopea ;-)

Helteetkin alkoivat töiden alkamisen myötä. Tuttu ilmiö sekin, hah... Loman aikana ei ollut ainuttakaan hellepäivää. No, eipä ollut liian kuumaa eikä tukalaa. Työkaverit nauroivatkin, että valitse sinä Arja jo nyt ensi kesän loma-aika aivan vapaasti. He ottavat sitten ne muut viikot!

En halua ihan vielä jumittua sisäelämään. Kun kerran työpäivät vietetään neljän seinän sisällä, päätin olla edes yöt ulkona. Olen nyt nukkunut kolme yötä teltassa. Siellä uinuu todella makeasti, viime yönäkin oli vain 11,7 astetta, vaikka päivisin hellerajat ylittyykin.

Kissaotuskin on yöt ulkona. Se on ihmetellyt kovasti majapaikkaani. Tänä aamuna se ryömi telttaan jo kuudelta (työaamujen heräämisaika), ja halusi ruokaa. En jaksanut vielä kömpiä sisälle taloon, joten hätistelin Hanin tiehensä. Ei mennyt kuin vartti, kun se tuli uudestaan ylpeänä sisälle telttaan roikottaen linnunraatoa 10 cm:n päässä naamastani. -"Emäntä, tässä meille aamupalaa!"

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

komea teltta kerrassaan.... :-D

Sikke kirjoitti...

Hahaa, itsenäinen katti.

Telttaan muuttoa harkitsen jo itsekin, yläkerrassa on KUUMA...

Arja kirjoitti...

Suosittelen! Ja se on kaiken raikkauden lisäksi ihanaa vaihtelua arkinukkumiseen :)

Masi, meidän vanha, n. 25 vuotias (uudehko, mun mielestä) teltta oli valitettavasti homehtunut. Minä luulin, että se on vielä ihan OK ja ihan moderni.

Noh, oli pakko ostaa uusi tönö hätävaranukkumiselle, koska tälle reissulle ei oltu varattu mökkejä ym. etukäteen.

Ja kas kummaa. Saimme kuitenkin leirintämökin joka yölle etukäteen, kun soitin aikisin aamulla kyselyt. Mutta leirintäalueilla käppäillessämme ja muita turisteja tarkastellessamme huomasimme, että ei niitä vanhoja kelta-oranssi-ruskeasävyisiä harjakattoisia telttoja enää oo...Ei ees entisistä ns. itäblogin maista tulevilla turisteillakaan. Kankaankin laatu on muuttunut entisestä!

Eli jo oli aikakin uusia mokoma. Eläkkeellä sitten seuraava uus, jos enää tarvitaan, huu!!!!!!

Arja kirjoitti...

Teknisiä tietoja:

Toi tönö on semmoinen 2-osainen teltta. Ulkokaaren päällä peruskuori (omakeksimä termi). Sisällä keskustilassa mahtuu seisomaan. Sivulle ripustetaan lattialliset makuuhuoneet (2 kpl), periaatteessa 2 ja 2 hlöä nukkuma-alustoille. Nyt minä olen nukkunut toisessa siivessä SÄNGYSSÄ, tosin taitto -sellaisessa. Toinen siipi on tyhjänä, kun ukkeli on tyytynyt sisällä oloon.

Mut kyl tol lomaileepi ;-)

Anonyymi kirjoitti...

vieläkö teltailu jatkuu?

Arja kirjoitti...

Eipä jatku telttailu enää, viime yönäkin oli vain 6,2 astetta lämmintä... Olis turhan raikasta!