keskiviikkona, elokuuta 22, 2007

Kaupunkimyrsky ja muita päivän ilmiöitä



Tänään myllersi Helsingissä.

Olen nähnyt ihmisten juoksevan hirveää vauhtia ratikkaan, jotteivat missaisi sitä, vaikka seuraavan tuloon olisi vain 5 min aikaa. Tänään koin sen, millaista on juosta letkassa ratikasta töihin. Ja lujaa... Salamat viuhuivat ympärillä, vettä tuli kaatamalla. Kadut lainehtivat tulvivasta vedestä... Meri mylvi vaahtopäisenä... Aamupäivällä oli pimeämpää kuin juhannusyönä. Työpaikan ikkunoista sitten ihailtiin ja kauhisteltiin salamoitten välkettä.

Helsinkiin annettiin jopa ulkonaliikkumisvaroitus, suositus pysyä sisätiloissa! Myrsky ja mylverrys kesti useamman tunnin. Jopa YLEn valtakunnalliset radiolähetykset katkesivat tunniksi!!! Hmm, aikamoista kriisinaikaharjoittelua sekin!?!

Iltapäivällä sitten selkeni, lämpeni. Aurinkokin pilkahti. Ja näin duunipaikan naapuritalon seinällä toisenkin kesäisen pilkahduksen - yksinäisen auringonkukan kivierämaassa. Erikoinen havainto sekin.

Olipas mainiota, että sattui kerrankin olemaan kamera kassissa! Tosin tehokkaampi kamerakin olis mainio juttu, tuon lähemmäksi auringonkukkaa en pystynyt zoomaamaan, vaikka seisoin kadun vastakkaisella puolella . No, ikkunakin oli 6. kerroksessa ;-)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

huh huh, hurjan uhkaava tunnelma myrskykuvassa. tulipa tenavien ressu mieleen ikuisella kirjan aloitus -lauseellaan... "oli synkkä ja myrskyinen yö..."

alemmasta kuvasta tuli taas mieleen näky, jota sain ihailla muutama vuosi sitten täällä bernissä säännöllisen kävelylenkkini varrelta: auringonkukka oli kasvanut aurinkoisella parvekeella sellaisiin mittoihin, että itse kukkaa saivat ihailla yläkerran naapurit, alakerrassa kukkamullasta jöpötti käsivarren paksuinen varsi! kamera ei valitettavasti koskaan tarttunut mukaan kävelylle lähtiessä, harmi, olisi ollut aika hauska kuva :-)

Arja kirjoitti...

Oli se aika myräkkä, juu! Ja Bernin kukkanen taisi voittaa Hesan lajitoverin...!

Pokkari tarkoittaa taskuun menevää juttua. Se voi olla esim. mukaan otettava kirja (ilman semmoista en lähde ikinä minnekään) taikka kamera. Meidän digikamera kuuluu tähän pokkari -sarjaan; pieni ja kevyt, mutta silti jostain syystä se on useammin kotona kuin arkipäivän matkassa mukana. Harmi sinänsä, sillä arki se vasta värikästä onkin!

Anonyymi kirjoitti...

alalajeja aika paljon, samoin kokoja, näin maallikkon havaintona. mutta aina välillä hauskoja pilkahduksia! menee samaan sarjaan, olin jo unohtanut näkemäni kukan, mutta se palasi heti mieleen kun näin veikeän otoksesi.
tuo sinun kukkasesi on urbaanimpi :-D

Anonyymi kirjoitti...

no heh heh, näin ensin sun viestisi ekat kaksi riviä, ja jatkoin kommentointia. nyt kun huomasin vastauksesi jatkuvan, tuli minun kukkavastauksestani aivan absurdi. hah. olenko jotenkin hätähousu...?

Arja kirjoitti...

Hätähousu, joo...

Mietin vielä työpaikan maisemaa.

Jos olisin paparazzi ja tahtoisin tienata esim. seiskalle lähetettävillä kuvilla, mulla ois mitä mahtavimmat edellytykset siihen. Katajanokan venesatama on pullollaan julkkisten veneitä Joskus kurkitaan ikkunasta työkamujen kanssa sataman meininkiä, mutta yleensä se jää siihen, että ihaillaan ruskettuneita kippareita ;-)