lauantaina, heinäkuuta 14, 2007

Peltotien pientareella...




...kävi kuhina.

Muurahaiset olivat rakentaneet sinne vallan erikoisen pesän. Harmaan hiekkalinnan, savimaavahvisteisen! Ilmeisesti tämä viritelmä jatkuu valtavana verkostona maan alle, nämä keot ovat vain pinnalle noussutta maa-ainesta. Kasassa oli myös hurjasti muurahaisia - kuvassa ei. Mutta... oli pilvinen päivä enkä halunut käyttää salamaa. Tökkäsin jalustan tien penkkaan ja napsaisin kuvan sen kummempia ajattelematta. Valotusaika oli sen verran pitkä, että vikkelät muurahaiset eivät jääneetkään pikseleihin. Ne ovat varmaan noita ruskeita pilkkuja pesän päällä. Hmm. Mutta en kyllä ainakaan tänään kävele sinne pesälle uudestaas ottamaan salamavalokuvaa. En.

Oletteko muuten lukeneet Bernhard Werberin kirjaa Muurahaiset? Kirja kuvaa mielenkiintoisesti muurahaisten yhteiskuntarakennetta, yksilöhierarkiaa, taisteluja kilpailevien heimojen kanssa, klaanin kommunikointijärjestelmää jne... Mahtava pienoismaailma!

Tässä myös muutama suvikukkakuva samaisen pellon laitamilta. Oli huumaava tuoksu: päivä oli sateisen kostea, ja koska pelto oli jätetty kesannolle, oli siellä luonnokukkia valtoimenaan!

Viikko lomaa takana. Sääsaldo: yksi kokonaan sateeton päivä, eli eilinen perjantai. No, aika on kulunut levätessä, siivotessa, löhötessä, ukkelin silmää murehtiessa, siskoja treffaillessa ja sään salliessa puutarhakeinussa päikkäreitä vedellessä (viltin alla, krooh, ymmärrän ulkonukutuksessa olevia pentuja)... Mikäs tässä on ollessa! Kolme viikkoa vielä jäljellä :-)

2 kommenttia:

Sikke kirjoitti...

Mitä ihmeen hormonimuurahaisia teillä päin kasvaa ? En ole ikinä nähnyt tuollaista pesää... jos ne onkin termiittejä ??

Arja kirjoitti...

No termiittikeko mullekin tuli ekana mieleen! Ja nuo reiät ovat niin isoja. Muurahaiset olivat puolestaan pieniä ja mustia. Ruskea läntti oli väärä sana, pitäisi sanoa, että ne sameahkot läikät keon päällä, se niistä jäi jäljelle aikavaloituksella... Käyn kyllä huomenna kuvaamassa sitä salamalla. Toivottavasti aurinkokin paistais, että sais luonnollisvärisen kuvan. Erikoinen se joka tapauksessa on.

En ole viitsinyt/ehtinyt googlailla nyt muurahaisrotuja, täällä on nääs pakastearkkusäpinä menossa. Naapurista (ukkelin vanhemmat) hajos iso 500 litran arkkupakastin, ja anoppeli on yön muualla tuuraamassa erästä potilashoitolaa. No, ollaan soitettu pitkin naapureita löytyiskö jostakin arkuista/kaapeista tilaa...

Ukkeli ja appeli ovat nyt traktorilla hakemassa eräältä sukulaiselta kellariin hylättyä arkkupakastinta hätäavuksi..

Mutta muurahaisiin palataan vielä!