maanantaina, heinäkuuta 09, 2007

Kesäyön unikuvia





Nyt se alkoi, kauan kaivattu ja liki vuoden tauottomassa palkkatyössä pakertamisella ansaittu kesäloma. Neljä viikkoa yhtäjaksoista vapautta herätyskellon pärinästä, ruuhkaisista hikijunista ja ratikoista. Neljä viikkoa ilman vieraiden ihmisten puhelinsoittoja, rutiineja ja (sinänsä ihan kivoja) työkavereita. Neljä viikkoa vapauttaa ja ikiomaa aikaa omien ihmisten kanssa. Pakottomasti!

Nyt on siis sunnuntain ja maanantain välinen täysiyö. Aikatauluttomuus salli käppäillä tuvan nurkille yön pimeintä hetkeä katsastamaan. Ja sieltä se usva saapui, vyöryi vehnäpellon yli. Energiansa se sai puskametsän takana virtaavasta purosta. Mutta öinen linnunlaulu on jo vaiennut, ei enää satakieli helkyttele, ei kuku käki. On yö jo pimentynyt hetkisen...

Silti loma on aina lomaa, ja kesäyö utuista. Tässä parit tuoreet hämyiset kuvat... Taisivat kameran säädöt temmppuilla, taikka käyttäjä ei osannut yökuvaustemppuja ;-)

4 kommenttia:

Sikke kirjoitti...

Kesäyö on kyllä mahtava usvineen kaikkineen. Liian vähän tulee oltua ulkosalla iltamyöhään tai aamuvarhain vaikka lomalla olisi siihen mahdollisuus.
Toissa iltana oli meren rannassa mahtava auringonlasku. Värejä riitti. Oli yllättävän hiljaista vaikka leirintäalueella oli väkeä pilvin pimein.
Nautin ilmiöstä täysillä kun kameraa ei ollut mukana. Ei mennyt aika sen kanssa väkertämiseen.

Anonyymi kirjoitti...

... liki vuosi tauotonta palkkatyötä...???

-heeheehee, sinähän se vitsin murjaisit, mä en tunne ketään muuta, jolla on niin paljon lomaa kuin sinulla, opettajia nyt lukuun ottamatta!!!

Arja kirjoitti...

Hahaa, minähän kirjoitinkin että LIKI ;-) Semmoisia viikon pikkukatkoksia ei lasketa...

No, onhan mulla vuosilomaa kahta päivää vaille 8 viikkoa, ja sitten jos kaikki ylityövapaat yms. siihen lisätään, niin vapaata on noin 10 vkoa...

Anonyymi kirjoitti...

... sinähän voisit ihan tosissaan alkaa harkita romaanin kirjoittamista, jos et tiedä, mitä tehdä noin pitkien vapaiden aikana ;-))
ainakin sujuva sanahelinä on jo hallussa... hihihiihihihih!!!

MÄ lähden tästä nyt töihin, erään ihmisen läksiäispippalot, jota ei tule ikävä!