sunnuntaina, huhtikuuta 29, 2007

Terveiset saaristosta!







Tehtiin ukkelin kannsa parin päivän pikapyräys Suomen eteläiseen saaristoon (lähelle lounaista maata). Lähdimme kotoa lauantaina 28.4. aamusella ja tultiin sunnuntaina 29.4. illansuussa kotiin. Kilsoja tuli kaikkien koukkailujmme jälkeen liki 700! Eikä ees Turkuun asti päästy..Hassua, kuinka noin lyhytkin reissu tekee loman tunnun!

Ajeltiin ensin Lohjalle ja sieltä hissukseen Fiskarsiin. Olipas hyvät kaffeet - siinä putiikissa, missä on taidekirjakauppa. Kirjoja voi myös kahvihuoneessa plärätä... Perniön ja Kemiön kautta ajauduttiin etelään ja Dragsfjärdiin, josta lossi vei meidät saariryppääseen, jonka loppupäästä löytyi Kasnäs, saaristokylpylä, yöpymispaikkamme. Toistaiseksi tosi rauhallinen paikka, koska kesähulina ei ollut vielä alkanut. Muutama muskelinpullistusvene toki näkyi.

Mmmm... maukkaat unet.

Paluumatkalla huristeltiin saaristojen syrjätieteellisiä teitä pitkin ja... ja nähtiin KUHERTELEVA METSOPARISKUNTA keskellä hiekkatietä. Valitettavasti lähtivät kuvaajaa karkuun, kun nousin rauhallisesti ulos autosta. Pyrstöänsä pörhistelevä ukkometso on komea. Melkein saatiin paisti!!! Käytiin Taalintehtaallakin, josta vanhojen ruukkivarastojen kuvat. Mutta kiva on kierrellä kaiken maailman kuoppateitä - ei todellakaan etukäteen tiedä, mitä sieltä tulee vastaan!

Paluumatka sujuikin somasti Hangon ja Tammisaaren idyllisten rantakatujen kautta. Autiota oli kummassakin kaupungissa vielä, mutta kesällä sitten varmasti vilisee... Pysähdyimme myös Dragsvikin kohdalla, jossa ukkeli kävi nuoruusvuosinaan intin. Näytti kasarmin, missä asusteli aikoinaan. Sitä ei saanut nykysääntöjen mukaan kuvata, joten olin tottelevainen. Niin se vain aika menee.

Mutta näitä kuvia katsellessa ainakin sitä odottelee kesää tulevaksi!

Aijuu: Keväykylvöt olivat siellä kaukana jo liki valmiita! Näimme silti muutaman traktorin yhä peltotöissään hurja lokkilauma perässään... ajoissa ovat tänä vuonna!

13 kommenttia:

Arja kirjoitti...

ps,

tuon valkoisen veneen kohdalla kävis toteen veteen hejastunut toive - ai kun oisin tervapaatti. Ja kuvaa ei ole muokattu!

Arja kirjoitti...

Ja toinen mörkökuva on toi laiskasti kylkeensä nojaileva - vesivirtahepo?

Matti Kari kirjoitti...

Nyt meni minulta ohi... Toisaalta havaitsin, että valkea vene on lasikuidutettu. Vanha puuvene siis alunalkujaan. Komeat vesikasvit siellä merenpohjassa.

Arja kirjoitti...

No jaahah.

Nyt on sitten tietsikkojen näyttöjen asetukset päärooleissa. Mä näen kuvassa valkoisen veneen, jonka varjo on tervatun musta!!! Tai sitten se Matin kuvailema puuvene kummittelee....

Sikke kirjoitti...

Puuveneen todellinen olemus näkyy vedessä...

Anonyymi kirjoitti...

missä kuvassa on VESIvirtahepo? ;-) meni ohi...
vapunaattona ei muuten rekisteröimättömät päässeet ihmettelemään bloggerin sivuja...
vhk

Anonyymi kirjoitti...

piti vielä kirjoittaa, kerrassaan mielenkiintoisen värinen varjo venhellä!
vhk

ps. nyt on suomen kielikin ruosteessa, siis se kirjoittaneen vappuaatto tai vapun aatto...

Anonyymi kirjoitti...

piti vielä kirjoittaa, kerrassaan mielenkiintoisen värinen varjo venhellä!
vhk

ps. nyt on suomen kielikin ruosteessa, siis se kirjoittaneen vappuaatto tai vapun aatto...

Matti Kari kirjoitti...

Just, joo. Tervaa ei näy kyllä mun monitoreissani. Silti se valkea kylki antaa tosi hienon valoheijasteen sinne veteen ja valaisee niitä "leväkasveja".
Se vesivirtahepo, mikä muuten on sitten maavirtahepo? Missä se siinä kuvassa on? Etualalla, kuin merinorsu kyljellään, vaiko koko kallio? vai missä? Tämä käy jo uudenvuodentinasta. Kukin voi nähdä mitä haluaa.

Anonyymi kirjoitti...

kirjoitustaitoni on nähtävästi totaalisesti hukassa :-(
...kirjoitettaneen...
nyt jään odottamaan tarkennusta virtahevosta ;-)
vhk

Arja kirjoitti...

No niin, hyvää vapun jälkeistä elämää vaan.

Veneen varjo ei olekaan tällä työkoneella tervatun värinen, kotokoneella on näköjään tummemmat värisäädöt... hmph.

Ja koko kallio on mun mielestä laiskasti köllöttelevän otuksen näköinen ;-)

Sikke kirjoitti...

No sitähän minäkin. Yritin kovasti nähdä niitä muita veneitä vesivirtahevon näköisinä. Edelleen - onko maavirtahepo olemassa ? Onko se virtahepo joka ei ole vedessä vaan maalla ? Vappunakinko ??

Anonyymi kirjoitti...

itse asiassa jos kuvan suurentaa, niin ne takana olevat luodot muistuttavat vedessä makoilevia virtahepoja. hipon nahka ei kestä kuivumista, joten kyllä ne vedessä päivät olevat ja tulevat sitten yön pimeydessä ja viileydessä syömään heinänsä maalta (heh, safarilla opittua ;-) hippo saattaa popsia heinää yössä jopa 60 kg, aikamoinen määrä!).
vhk

ps. meikäläisen kirjoitushäiriö ei johtunut vapusta tai sen seuraamuksista, tuli näet vietettyä "siinä mielessä" täysin kuiva vappu ;-)