sunnuntaina, huhtikuuta 08, 2007

Kaanaan aavemainen piha...





Nämä kuvat kiinnostanevat enemmän Sveitsin ja Venäjän asukkeja. Kysessä on kuvia Kaanaasta, meidän kesäpaikastamme. Laitoinkin parisen viikkoa sitten pihasaunasta ja villiintyneestä puutarhasta otetun vihreänvehreän kuvan esille. Otsikkona oli Niin kauas pilvet karkaavat...

Olen aina rakastanut tätä pihaa. Se on ollut valtavien suurten kuusten "syleilyssä", kätkössä jossakin, kaukana kavala maailma. Puut vaan humisivat rauhoittavasti, liikenteen ääni ei kunnolla kuulunut.

Nyt naapuri on parturoinut saunan takana olevan mäen avohakkuulla. Mäen päällä olevan salaperäisen, sammaloituneen kivikaivon ympärillä ja takana ei ole PUITA OLLENKAAN! Sieltä on tasaisen avoin reitti - melkein kuin peltoaukeama - isommalle tielle!!!! Onneksi kaivokuva meni pilalle, alkaisin varmaan parkumaan, jos sitä katselisin, äyh.
Tässä pari kuvaa pihalta, käytiin tänään. Ankeahan se autio piha on ollut aina ennenkin, kunnes kasvillisuus putkahtaa esiin, mutta tämä AUTIUS vaatii totuttelua. Pihalta löytyi pari sinivuokonrääpälettäkin. Niin pieniä, niin pieniä vielä...

No, jospas tämä avaruus mahdollistaisi kunnollisen ilmavirran pihalle, ja ne vanhat maanvaivapaarmat katoaisivat... Ukkeli kyllä epäili, että puiden kaataminen saattaa aihuttaa sen, että nuo harvaan jääneet kuusenruippanat saattavat kaatua tai katketa helpommin myrskyssä, koska suojaava puuvyöhyke on nyt poissa. ÄH!!!

Onneksi pihapiirissä on vielä salaperäisten kuusten taikaa...

3 kommenttia:

Arja kirjoitti...

Ihmettelen kyllä, mikä ylisäteily noihin kaivokuviin tuli. Otin sieltä aika monta otosta, ja kaikki ylivalottuivat. Olen ottannut tällä kameralla kuvia jo yli 2 vuotta, ja tää oli ensimmäinen kerta, kun tämmöinen ilmiö tapahtui näin laajasti! Siis että jokainen kuva...

Pitäisi kaivaa vanhoja manuaalikuvia esiin ja skannata ne. Tämä kaivo sijaitsi vihreässä hämärässä: Kuuset, saniaiset, sammaleet... Risut ja kaikki muu vanha siinä ympärillä. Ovat olleet aina ja pysyneet.

Pentuna sitä aina rupesi saunassa pissattamaan ja piti luikkia saunan taa lurulle. Nyt sekin ois tyhmä juttu. Naapuritkin näkis, eli naapurin pojat naurais... vai miten se juttu meniskään.

Arja kirjoitti...

Tai en sittenkään ihmettele yhtään, oli niin iso kierroksia aiheuttava paikka menossa...

Joo, oudoista jutuista vielä.

Vanhoja vastaavia juttuja on mm. se kerta,kun auton sisälämpötilamittari näytti mun hepulin aikana -42 - + 55 astetta. Se vaan seikkaili siinä ylös ja alas. Ja myähemmin - kunka moni sähkölaite on lakannut toimimasta, kun otan sen käteeni? Melkosen moni.

Eli ehkä tuo peltoaukeamakin, joka ei edes kunnolla kuvissa NÄKYNYT, kasvaa joskus umpeen...

Sikke kirjoitti...

Sun hepulit saa kyllä KAIKEN tutisemaan...
;-D

Et ei ihme jos kamerakin saa sätkyn.