keskiviikkona, elokuuta 12, 2009

Laatokan Valamo 18.-19.7.

Teimme kesällä sukulaisten kanssa kaksipäiväisen retken Laatokan Valamoon. Reissuun startattiin aikaisin lauantaiaamuna Joensuun linja-autoasemalla. Ajelimme halki köyhän, kauniin karjalan Sortavalaan, josta sitten oli vielä tunnin kantosiipimatka saarelle. Yövyimme luostarialueella Talvihotellissa.

Kirkot oli restauroitu kauniiksi ja siisteiksi. Hotellikin oli "kelvollinen". Muuten ympärillä oli melkoista rähjää ja kaaostakin. Aika tuntui pysähtyneen vuosikymmenten taakse. Luonto ja maisemat olivat huikaisevan kauniit!

Kirkoissa piti naisten käyttää huivia ja hametta. Jos hame puuttui, luostarin portilla jaettiin kietaisuhameita. Miehillä piti olla pitkät housut jalassa. Moni yritti tulla alueelle shortsit jalassa, mutta portilla heidät pysäytettiin, ja miehetkin joutuivat vetäisemään vaaleanpunaisen kietaisuhameen päällensä. Söpö näky, mutta valitettavasti sellaisesta ei tullut otettua kuvia ;-)































6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hehe, kauniita valamon kuvia kerrassaan, ja hei, sää oli hieno!!!!
tuleekos tänne lapinkin otoksia?

terkut väliaikaisesti helteisestä helvetiasta ;-)

masi

Sikke kirjoitti...

Onpas siellä laitettu kirkot - vai onko ne tsasounia - hienoksi !

Sää näkyy suosineen kerrankin, hm ?

Arja kirjoitti...

Joo, sää suosi kerrankin, oli niin monta muuta, joiden säälataus voitti...suvussa vissiin hyvänkin sään noitia ;-)

Kirkot upeita, muu rähkää. Luonto kaunista!

Masille: Juu, tulee lapin maisemakuvia myös, kunhan "ehdin". En käytä nimiä kuvissa, enkä blogissa. Laitan ehkä jokusen sellaisen, joissa näkyy ihmisiä, mutta laitan naamakuvat sulle tikulla tai jotenkin muuten.

ps. ihmiskuvatkaan ei oo kauhean vaarallisia, munkaan nimellä tätä blogia ei löydy. Ja kävijämäärätkin kertovat sen, että tutut ne vaan kurkkii... ;-)

Arja kirjoitti...

Tuo elukkakuva oli hupaisa. Meidän porukka vaelsi kohti erästä ulommalla olevalla saarella olevaa skiittaa, muu ryhmä oli jo mennyt ohi, oltiin siis ns.jälkijuna.

Törmättiin otuksiin puolimatkassa. Vuohet, lampaat, kanat jne ihastuivat kuitenkin meihin, ja vasta rannassa huomattiin, että meillä oli kaverilauma mukana...

Arja kirjoitti...

Me kuljettiin Sortavala-Valamo-Sortavala -väli tollasella kantosiipialuksella, joka näkyy alakuvassa ison laiva kupeessa.

Laivat olivat pysähtyneet eräälle nähtävyyskohteelle, ja mekin kuljettiin ison paatin läpi ennen kuin päästiin maihin!

Arja kirjoitti...

Itseasiassa kuva on otettu paluumatkalla meidän paatista...r