perjantaina, syyskuuta 12, 2008

Iltapäivänokoset...


...onnistuivat ainakin otukselta. Minäkin yritin.

Otin tänään ns. ylityövapaan. Säätiedotus kun lupasi aurinkoista, ja kuvittelin vielä kenties hieman ruskettuvani. Heinäkuun jälkeen kun ei ole aurinkotuolissa juuri istuttu!

Eikä istuttu nytkään. Aamupäivällä tein sapuskaa ja vähän leivoin. Iltapäivällä keinu houkutti. Pistin päälle villapaidan otin mukaan paksun täkin. Köpsähdin köllöttämään. Jätin hengitysreiän täkkiteltan alta nenän eteen ja sanoin aah.

Piip piip. Hiukkasen tekstailtiin Siken kanssa, sitten käänsin kylkeä ja vedin täkkiä paremmin ympärille. Ulkopuolella 11 astetta.

Aah. Tuuli suhisee ihanasti viereisen vaahteran lehdissä. Mmmm, keinu heilahtelee hissukseen uneen tuuditellen... Jaaha, joku lentokone laskeutuu, päätti ottaa alastuloreitikseen Porvoo-Sipoo -linjan.

Krooh... tsuk tsuk tsuk. Joku naapureista on jo päässyt puimaan! Kylmä ja märkä syksy on tehnyt tepposia monille, ja tulee vielä tekemäänkin. Pellot ovat liian märkiä ja viljat valonpuutteesta raakoja.

Pälpäti pälää... Naapuriston rakkaat sukulaiset, pienet pennut, ovat päässeet koulusta jo, äänet kantautuvat kaukaa .

- AAPUUUVAAA! Näen nenäni edessä jonkun
konekivääripistooliampuma-ase -härvelin. Pennut valtasivat pihamaan. Menen siis sisälle otuksen viereen köllöttelemään...

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

TÄMÄ LIITTYY KYLLÄ TUOHON "LEHTI PUUSTA VARISEEPI" - JUTTUUN: oletteko muuten huomanneet, että radiosta tulee lauantai-iltapäivisin sellainen ohjelma, jonka nimi on "Entisten nuorten sävellahja". Ja kuten voitte arvata, juuri me (?) 40 + olemme tuon ohjelman kohderyhmä, ja musiikkikin on sítä samaa menneisyyden vankina olemista...terveisin XXXX

Arja kirjoitti...

Nyt kyllä ollaan vaan PITKÄN syksyn vankeja... ;-)

Arja kirjoitti...

Radiota tulee itse asiassa kuunneltua liian vähän, ainoastaan autossa.

Kerran satuimme olemaan liikkeellä ko. ohjelman aikaan. Ja eikös vaan joku haastanut mukaan kaikki, jotka kävivät joskus 70-80 -lukujen vaihteessa Onkimaan lavalla! Siellä tuli käytyä varmaan vain 5 kertaa, mutta silti nostalgiselta tuntui, heh!

Sikke kirjoitti...

Juu välillä tulee kuunneltua entisten nuorten sävellahjaa. Mutta kuka tässä muka on entinen nuori? Ääh. Nuoruus on mielentila, joka voi olla vaikka satavuotiaalla. Fyysinen nuoruus on asia erikseen, se on totisesti jäänyt taakse mutta se tärkeämpi eli mielen nuoruus toivottavasti kukoistaa edelleen.

Anonyymi kirjoitti...

kääk, en mä ainakaan halua omaa mielen nuoruuttani takaisin, se vasta oli kauhea. mieluummin tämä keski-ikäisen mieli kuitenkin, on sentään vähän rauhallisempi olo. ja näkee jopa aavistuksen verran oman navan ulkopuolelle, vaikka ei nyt kovin kauas...