tiistaina, helmikuuta 06, 2007

Pakkanen kiristyy


Ulkona on jo liki -25 astetta pakkasta. Säätiedotuksessa luvattiin, että ensi yönä saattaa eteläisissäkin osissa maatamme elohopea laskea liki -35 asteeseen!! Savoon ja Keski-Suomeen ennustetaan 40 asteen pakkasia. Ainoastaan nuo lounaissuomalaiset pääsevät muutaman asteen helpommalla...

Myös kaikkien aikojen suurinta enrgiankulutuspiikkiä odotetaan huomisiksi. Sähkölaitokset ottavat ensimmäisen kerran historiansa aikana uuden varareservin käyttöön. Termi meni valitettavasti samantien toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos uutisten aikana.

En ole nyt napsinut tuoreita pakkaskuvia, koska olen pimeällä mennyt töihin ja pimeällä lähtenyt poiskin. Päivät ovat pitkiä ja vanhat lomat lopussa, joten teen hiihtolomaviikkoa tunti tunnista sisään. No, parin viikon päästä lorvaillaan ;-)

Tämä kuva on otettu muutama vuosi sitten Ylläkseltä. Savusauna lämpenee ihan samanlaisissa pakkasissa kuin mitä täällä nyt on. Kyllä löylyt tekis hyvää nytkin :-) Ja varmasti monissa taloissa lämmitetään parhaillaan varaavia takkoja, -leivinuuneja ym. energianlähteitä. Jos nyt tulisi sähkökatko, joutuisimme evakkoon anoppilan. Tai muihin sukulaisiin. Tässä mökissä on ainoastaan sähkölämmitys.

Kyllä vanha lämmityskonsti voittaa aina pussillisen uusia. Halot kunniaan!

Ei kommentteja: